ELAZIĞ / MERKEZ - Genç Osman İşitme Engelliler Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz ilk kez 1994 yılında, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 9 derslik olarak öğretime başlamıştır. Ardından 2006 yılında okulumuz depreme dayanaklı olmaması nedeniyle bakanlık tarafından yıktırıldı. Okulumuz yıkıldıktan sonra eğitim öğretime 75.Yıl YİBO´nun pansiyonunda devam edildi. 2008 yılında bakanlık tarafından geçici bir prefabrik okul yapıldı. 2008-2009 Eğitim öğretim yılında bu binaya taşındı. 2011 yılı eylül ayında Bakanlığımız ve TOKİ işbirliği ile yapımı gerçekleştirilen( -8 Derslik, bilgi teknoloji sınıfı. görsel sanatlar ve teknoloji tasarım atolyesi, 160 öğrencilik pansiyon-) binamızda eğitim öğretim hizmetleri başlamıştır. Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı günden bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekanların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Elazığ´da var olan orta okulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Yeni eğitim öğretim yılında daha nitelikli bir eğitim-öğretim süreci yaşanacak ve belirlenen hedeflere ulaşmamızın önündeki engeller ortadan kaldırılacaktır.

Yayın: 06.11.2017 - Güncelleme: 09.01.2024 11:31 - Görüntülenme: 329